Kan vi få en visning av ett hus?

Ja naturligtvis, först vänder ni er till den agent som gett er en broschyr och ber  honom/henne att ordna en visning. Har ni fått information på något annat sätt tar ni kontakt med oss genom att fylla i formuläret under Kontakt. Är det riktigt bråttom ringer ni något av  telefonnumren nedan. Det är, även då, lika viktigt att ni fyller i kontaktformuläret innan visning.

Hur ser ägandeformen ut?

Ni kommer att äga ert hus och marken som det står på genom ett Thailändskt bolag. Ni kommer också genom ert bolag äga en en del av vårt moderbolag som i sin tur äger infrastrukturen (vägar och vattensystem) samt det stora poolområdet. Ägandeformen är så säker som det går i Thailand. Utöver själva köpesumman tillkommer en lagfarts- och omregistreringsavgit på thailändska bolagsverket på ca 60 000 THB.  Allt detta hjälper vi till med bland annat genom vår  thailändska advokatbyrå. Handpenningen erlägger ni i Thailand och slutlikviden betalas till Sverige från det land ni bor i.

Vad kostar det att ha huset?

Föreningen har en månatlig avgift som ligger på ca 1400 SEK i månaden och som följer den Thailändska valutan. I det ingår trädgårdsskötsel, vatten och skötsel av stora poolen. Varje vår tillkommer ca 20 000 THB för bokslutet för ert bolag. Utöver detta kan ni teckna ett separat avtal med bolaget som sköter om området angående regelbunden uppsyn och städning samt ankomst- och avfärdsstädning av huset. Övriga frivilliga tjänster: Pest Control, Internet – flera av husen har redan fiber indraget (kostar ca 10 000 THB/år).

Kan jag prata med ägaren direkt?

Ja, när ni har bestämt er för att gå vidare och verkligen är intresserade. För att vi ska sammanföra er med ägaren så krävs att ni fyller i kontaktformuläret här intill under Kontakt. Vår förening har ett så kallat Management Agreement som varje husägare har skrivit under och det måste också ni göra för att få köpa ett hus. Ett sådan skickas som PDF till er  om ni bestämt er för att gå vidare med ett ev köp.

Per Frisk +46707422100, thai +66800391619 or Peter Larsson +46708119314.